Elämäntapa

10 tapaa, joilla lyhennät puhelimesi elämää

Värinää käytetään ilmoituksiin
Puhelin, kuten mikä tahansa muu työkalu tai laite, ikäisiä ja menettää tehokkuutta enemmän käytät sitä, sanoo David Steele, johtaja Business Development for EverdayPhone. Niin vähän ekstroja, kuten värähtelevät ilmoitukset, ovat tapoja, jotka tekevät puhelimesi työstä vaikeampaa. ”Ongelma näiden tottumusten lähinnä pohjimmiltaan pohjimmiltaan kyse on siitä, että puhelin jatkuvasti käynnissä täydellä kapasiteetilla, kun se on tarpeetonta,” Steele sanoo. ”Aivan kuten mekin, puhelin tarvitsee tauon, jotta vältytään palamasta.”

Pidät sovellukset avoimina, joita et käytä
Käyttämättömät sovellukset voivat syödä akun sekä iPhone ja Androids mukaan Andrew Moore-Crispin, johtaja sisällön Ting Mobile. ”Jos avaat sovelluksen kerran etkä koskaan käytä sitä uudelleen, sovellus saattaa silti toimia taustalla”, hän sanoo. Sellaisten sovellusten pyyhkäiseminen, joita et käytä tai joita et enää tarvitse, on helppo ratkaisu. Moore-Crispin sanoo näin pidentää akun puhelimen ja myös vapauttaa arvokasta tallennustilaa, too.

Sallit tarpeettomat käyttöoikeudet
Ajonjakosovellukset tarvitsevat sijaintisi noutaakseen sinut, mutta muut sovellukset eivät ehkä tarvitse tätä lupaa. Moore-Crispin ehdottaa, että olet nirso siitä, mihin sovelluksiin myönnät tällaiset käyttöoikeudet, ja ottaa pois tarpeettomat käyttöoikeudet.

Sinulla on jokin näistä sovelluksista
Eniten akkua kuluttavat sovellukset ovat Snapchat, Google Maps, Netflix, Amazon ja Facebook AdWeekin mukaan. Guardian havaitsi, että Facebook-mobiilisovelluksen asennuksen poistaminen Android-puhelimista säästää ihmisiä jopa 20 prosenttia heidän akun kestostaan. Jos myös päästä eroon FB Messenger app, muut sovelluksen latausajat voivat nopeuttaa 15 prosenttia, per Guardian. Syy, miksi Facebook erityisesti tappaa akun keston, johtuu siitä, että se toimii taustalla – vaikka et käyttäisikään sitä, Business Insider -raportit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *