Elämäntapa

10 kauneimmat vesiputoukset Kanadassa

Helmcken Falls – Wells Gray Provincial Park, Brittiläinen Kolumbia
Yksi kauneimmista vesiputouksia Kanadassa, Helmcken Falls sijaitsevat majesteettinen Wells Gray Provincial Park, joka luotiin osittain suojella voimakas kuuluu. Tumbling vesi on vähitellen luonut suuren kanjonin juurella kuuluu ja talvella jäädytetty spray luo jäinen ihmemaa reunoja pitkin. (Tutustu näihin upeita kuvia, jotka esittelevät kauneutta Kanadan talvella.) Helposti tieliikenteeseen pääsee, on foorumi saatavilla saada, että täydellinen laukaus.

Vähän Kanadan vesiputous trivia: Vaikka on nimetty John Sebastian Helmcken hänen roolistaan tuo British Columbia osaksi valaliiton, lääkäri kuoli koskaan vierailevat luonnon ihme.

Athabasca Falls – Jasper National Park, Alberta
Athabasca Falls on helposti yksi upeimmista vesiputouksia Kanadassa, ja jalokivi kruunu Albertan legendaarinen Jasper National Park. (Nämä uskomattomat kuvat on sinulle pakkaus laukkusi Jasper Park Lodge.) Leikkaamalla läpi rock ja avaaminen päälle lakaistaan vuoristomaisemat, useita reittejä ja siltoja mahdollistaa erilaisia näkökulmia. Ennen kuin pääset putouksille, kävelet pitkin upeaa kalkkikivivuoraa, jossa nopeasti virtaava vesi on veistetty pois sileät muodostelmat jättäen melko vähän rakoja ja pyöriviä porealtaita. Veden silmiinpistävä väri vaihtelee maitomaisesta valkoisesta vesisinistä, ja se muuttuu ympäri vuoden, mutta on aina kunnioitusta herättävä.

Pissing Mare Falls – Gros Morne National Park, Newfoundland ja Labrador
Pissing Mare Falls voi olla hauska kuulostava nimi, mutta ne eivät ole vitsi: itse asiassa ne ovat yksi korkeimmista vesiputouksia Kanadassa. Upeassa Gros Mornen kansallispuistossa sijaitseviin putouksiin pääsee vain veneellä, ja useimmiten koskematon alue on melko paljon yksin. Putoaa pudota Western Brook Pond, joka on itse asiassa makean veden vuono kaiverrettu jäätiköt tuhansia vuosia sitten. Jyrkät kalliot peitetty smaragdinvihreä lehtien tarjoavat dramaattisen taustan tämän luonnollisen ilmiön, joten nämä kuuluu sivuston muistaa. Löydä lisää Kanadan kunnioitusta herättävimmistä luonnonihmeistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *